Kauris-, peura- ja riistanhoitojaosto

Yhteystiedot

Puheenjohtaja: Jaakko Lilja
Puhelin: 045 138 8233
Sähköposti: jaakkolilja(at)gmail.com

Kauris kiintiöt

3 kpl / jäsen ja 1 kauris kyttäämällä / päivä

Yhteisjahdissa saa kaataa kauriin jos oma kiintiö on täynnä

Kaurisjaoston vetäjä vastaa kiintiöstä ja metsästyksen järjestelyistä. Vieraskortilla ei yksinään saa ampua kaurista. Yhteisjahtiin saa osallistua ja ampua kaurista vieraskortilla, mutta jos vieras haluaa pitää ampumansa saaliin lihat, lihoista pitää maksaa seuraavasti: aikuinen 100€ ja vasa 50€. Jos ampuja ei lihoja lunasta menee lihat Nurmon metsästysseuran käyttöön.

Kaato pitää aina ilmoittaa jaoston vetäjälle lakisääteisen ilmoituksen lisäksi!

Kevätpukkijahti; 1 pukki / hlö, kiintiön ulkopuolella

 

Toimintasuunnitelma 2022

Kanta on edelleen vahva ja kevään aikana seurataan aktiivisesti kannan kehitystä, sekä kylvetään riistapellot. Touko- kesäkuussa halukkaat pääsevät kyttäämään kaurispukkia erillisellä kiintiöllä. Syksyllä jatketaan yhteisjahteja, ruokintojen kunnossapitoa ja selvitellään mahdollisuuksia uusien ruokintapaikkojen perustamiseen. Syksyllä jatketaan yhteisjahteja ja kannan kehityksen seurantaa.

Toimintakertomus 2021

Kaurisjaosto järjesti 12 yhteisjahtia, joissa saaliiksi saatiin 5 kaurista. 13 kaurista ammuttiin kyttäämällä eli saaliiksi saatiin yhteensä 18 metsäkaurista. Kuusi naarasta, kolme urosta ja yhdeksän vasaa. Näiden lisäksi kevätjahdissa saatiin saaliiksi kaksi kaurispukkia. Lupia oli käytössä 3kpl/henkilö. Aktiiviset jäsenet pitivät ruokinnat kunnossa ja niille oli tarvetta, koska lunta oli runsaasti.
 

- Jaakko Lilja